Care sunt etapele unui proces de fatetare corect?

fatete dentare

Pentru ca in ultimul articol vorbeam despre cum sa iti alegi clinica sau medicul stomatolog, iar acum stii care sunt diferentele dintre un cabinet bun si unul mai putin bun, este timpul sa vorbim despre cum acesti medici buni pun in practica procesul de fatetare. Ce etape cuprinde acesta si ce trebuie tu sa stii despre intregul tratament.

Procesul de fatetare corect

Tinand cont de faptul ca ai ales unul dintre cei mai buni medici pentru acest tratament, iti vom explica ce se intampla de la inceput de cand te pui prima data pe scaunul medicului si pana vei pleca din cabinet cu fatetele puse.

Foarte important pentru tine este sa intelegi ca de obicei, procesul de fatetare nu este unul foarte indelungat, dar este reprezentat in mare parte de pregatirea dintilor si nu de pregatirea sau lipirea fatetelor.

In prima sedinta de tratament cu fatete vei avea parte de asa zisul plan de tratament. Ce implica acesta? Un plan de tratament se va asigura ca toti dintii tai sunt pregațiti pentru fatetare. Asadar, toate cariile, extractiile, tratamentele de canal vor fi refacute. Daca iti doresti, inainte de tratament, poti alege sa faci un test DSD. Digital Smile Design iti va permite sa vezi in format digital cum va arata zambetul tau dupa fatetare. Mergi pe website-ul nostru in sectiunea acasa si apasa pe BL1, BL2 sau A1 pentru a ințelege mai bine acest proces.

Pasul 2

Urmatorul proces este unul opțional, dar este foarte important pentru siguranta si linistea ta, in calitate de pacient. Wax-up-ul este un proces realizat in laborator, iar obiectivul acestui test este determinarea ratei de succes a tratamentului cu fatete pe care urmeaza sa il urmezi.

Acum, presupunand ca rata de succes a tratamentului cu fatete este de 100%, iar totul este in  regula, urmatorul pas este tot unul optional si anume, un tratament de detartraj, dar si unul de albire, urmate de un mulaj pe dantura ta inainte de pregatire.

Ai grijă pe cine alegi sa iti pregateasca dintii pentru fatetare

Punem mare accent pe calitatea serviciilor, la fel cum tu iti doresti un rezultat de nota zece. Atentie mare la medicul sau cabinetul pe care il alegi pentru a recurge la astfel de tratamente.

Acum te afli in momentul in care doctorul trebuie sa inceapa sa iti pregateasca dintii. Medicul va recurge la o slefuire nu foarte accentuata deoarece aceasta ar putea duce la complicatii grave si poate chiar la pierderea dintilor. Pregatirea se face cu prag, acest lucru fiind diferit de la pacient la pacient. Medicul va pili dintii atat cat considera suficient.

Dupa primul proces de pregatire a dintilor, ti se va mai face inca un mulaj sau in functie de cabinetul pe care il alegi, se va folosi o tehnologie de scanare intra-orala sau ambele proceduri. Aici se poate opta pentru o scanare CAD-CAM, cea mai noua tehnologie in materie de scanare intra-orala. Mulajul este important deoarece acesta va determina modul in care va arata zambetul tau la finalul tratamentului.

Pana atunci, ti se vor “aplica” dinti provizorii care au fost modelati folosind informatia din primul mulaj.

Nu am timp sa ma duc sa imi pun fatetele finale !

Asa cum am mai spus si in articolele precedente, tratamentul de fatetare nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 zile daca nu exista complicatii. In unele cazuri, pacientul nu poate sa isi instaleze fatetele imediat cand atat dintii dar si fatetele sunt pregatite pentru acest lucru din motive personale. In acest caz, pacientul poate cere medicului stomatolog PMMA-uri cu ajutorul carora, durata de utilizare va creste pana la fatetarea finala.

In tot acest timp, este posibil ca gingia sa sufere usoare inflamatii, moment in care recomandam medicamente ketonale si aulin, in funcție de caz, arcoxia pentru dureri mai mari dar si ceai de mușetel, un foarte bun anti-inflamator.

Fatetele dentare – ultima etapa din tratament

Fatetarea finala este un proces destul de simplu, iar acesta difera in functie de materialul pe care tu l-ai ales pentru a fi instalat pe sistemul dentar. Daca este vorba despre un material mai pretentios, instalarea unui dig care previne infiltrarea salivei sau a lichidelor in general, pe suprafata fatetelor va fi necesara. Acest dig are rol de a impiedica dezlipirea fatetelor .

Dupa fatetarea finala

Evident, cea care va avea nevoie de timp pentru adaptare este gingia, dar lucrurile se vor așeza foarte repede daca procesul a fost executat corect. Aceasta are nevoie de putin timp pentru a cobora inapoi pe fateta.

In final, ti-ai obtinut zambetul mult visat, esti increzator, dar acum ce urmeaza? Ce trebuie sa facem dupa fatetare, cum prevenim inconvenientele si ce produse trebuie sa folosim? Vezi in articolul urmator.

Votează articolul
4.9 / 24 Voturi
Mulțumim pentru vot! Acest articol poate fi votat doar o data. Vot Voturi
Lasă un comentariu
  • Introduceți un e-mail valid
  • Introduceți numai numere
  • Vă rugăm să introduceți un număr de telefon valid
  • Vă rugăm să selectați o opțiune
  • Vă rugăm să introduceți bugetul dvs.
  • Vă mulțumim pentru mesaj !
  • A apărut o eroare, mesajul nu a fost trimis

Sunt de acord cu termenii și condițiile site-ului