La ce trebuie să avem grijă după procesul de fațetare ? Ce produse trebuie să folosim ?

La ce trebuie să avem grijă după procesul de faÈ›etare ? Ce produse trebuie să folosim? 

Am ajuns È™i la ultimul articol din seria care are ca scop informarea corectă a pacienÈ›ilor. În această serie am oferit informaÈ›ii importante despre toate etapele pe care un pacient le parcurge în procesul de faÈ›etare a dinÈ›ilor, am vorbit despre care sunt clinicile È™i doctorii care îÈ›i garantează un rezultat optim, iar în acest ultim articol îÈ›i vom spune tot ce trebuie să faci după ce ai terminat tratamentul de faÈ›etare.

 

Ce facem după un tratament de faÈ›etare? 

În ordinea importanÈ›ei, vom expune câteva dintre cele mai necesare lucruri pe care tu, în calitate de pacient trebuie să le ai în vedere. În primul rând, extrem de necesar este că la fiecare 6 luni sau în funcÈ›ie de posibilități, 1 an, să mergi la medicul stomatolog pentru un control de rutină al lucrării. Este vorba doar de un control care nu necesită nicio intervenÈ›ie, pentru a verifica dacă lucrarea este în perfectă stare, eventual se pot depista anumite nereguli de care nu È›i-ai fi dat seama decât prea târziu. 

Tot È›inând cont de câteva perioade bine definite, la fiecare 3-6 luni se recomandă ca pacientul să execute un detartraj, un periaj profesional însoÈ›it È™i de o sesiune de air-flow. De ce sunt necesare acestea? Ei bine, faptul că ai beneficiat de un tratament cu faÈ›ete nu înseamnă că tartrul nu se mai depune, din contra, se poate depune chiar pe faÈ›ete, dar la fel de posibilă poate fi È™i apariÈ›ia cariilor. De 2 ori pe an se recomanda vizita la medicul stomatolog pentru cele menÈ›ionate mai sus. FOARTE IMPORTANT: Pe faÈ›etele dentare nu se pot È™i nu se recomandă tratamente de ALBIRE, sub nicio formă! 

 

Ai grijă la alimentele consumate 

Suntem conÈ™tienÈ›i că ai nevoie de toate informaÈ›iile dacă îÈ›i doreÈ™ti să îÈ›i întreÈ›ii faÈ›etele aÈ™a cum trebuie. Astfel, îÈ›i vom da câteva informaÈ›ii È™i despre ce alimente trebuie pe cât posibil evitate, dar mai mult decât atât, modul în care le consumăm. 

Care este diferență dintre un porÈ›elan sau chiar o faÈ›etă mai dura dar care este aplicată prin aceleaÈ™i principii? RezistenÈ›a la alimente dure nu va fi niciodată identică cu cea a dinÈ›ilor naturali. AÈ™adar, pentru a menÈ›ine faÈ›etele funcÈ›ionale È™i întregi, recomandăm să fii foarte atent la alimentele pe care le consumi. 

MuÈ™căturile insistente în fructe tari precum merele sau perele trebuiesc evitate pe cât posibil. FaÈ›etele nu îÈ›i vor cădea dacă vei muÈ™ca dintr-un măr, dar vor fi mai solicitate decât trebuie. Tot muÈ™căturile trebuie evitate È™i în cazul unei felii de toast prăjit, ciocolată tare, etc. ÎÈ›i doreÈ™ti să mănânci alimente tari? FoloseÈ™te ustensile de bucătărie pentru a le tăia în bucăți, iar apoi foloseÈ™te măselele pentru a mesteca. SeminÈ›ele, nucile tari sunt È™i ele incluse în gama de alimente cu care trebuie să fim grijulii. La fel È™i pentru gheață, oase, alimente uscate. AtenÈ›ie foarte mare la scrâÈ™nitul din dinÈ›i! Alegerea potrivită ar fi să renunÈ›i la acest obicei. 

 

Planurile de protecție necesare

Să spunem că ai investit 3000 - 4000 de euro pentru un tratament cu faÈ›ete pentru o arcadă, iar nivelul de mulÈ›umire È™i-a atins limita. ÎÈ›i recomandăm să optezi pentru un plan de protecÈ›ie care comparativ cu preÈ›ul plătit pe tratament, acesta reprezintă ~ 10% din totalul cheltuit. InconvenienÈ›ele pe care le implică o asigurare dentară vor dispărea. Nu va mai trebuie să treci printr-un proces îndelungat, nu vei mai rămâne cu banii blocaÈ›i în asigurare. (inexistent in Romania) 

Știm că probabil te gândeÈ™ti că nu È›i se va întâmpla nimic È™i vei avea foarte mare grija de faÈ›etele tale. Nu a pus nimeni la îndoiala acest lucru. Dar accidente se întâmplă È™i este mai bine pentru tine să poÈ›i gasi soluÈ›ia în cel mai scurt timp. 

 

Ce produse ar trebui să foloseÈ™ti? 

Evident, tot pentru îngrijirea întregului sistem dentar, îÈ›i recomandăm să începi să foloseÈ™ti un irigator bucal, acesta poate fi de la marca PRANOYA, dar nu este un aspect obligatoriu. Apa de gura va trebui să devină È™i ea o componentă a sistemului igienic dentar de zi cu zi. 

Este timpul să începi să foloseÈ™ti o periuță electrica. Probabil ai auzit zvonuri despre duritatea perilor periuÈ›ei. Rămâne la latitudinea ta ce fel de periuță electrică foloseÈ™ti, aceasta nu va afecta faÈ›etele dentare. 

Pasta de dinÈ›i speciala pentru faÈ›ete dentare încă nu a fost pusa în vânzare, deci la acest capitol, nu iÈ›i putem recomanda o pastă optimă. Cu toate acestea, în anul 2020, brandul PRANOYA va pune în vânzare prima pasta de dinÈ›i pentru faÈ›ete dentare de pe piață. Este un produs realizat 100% în Romania, de o calitate superioară dovedită È™tiinÈ›ific È™i testată riguros de cele mai importante organisme din Uniunea Europeană.

UPDATE 2021: Pasta de dinti PRANOYA s-a lansat si va avea grija ca zambetul tau sa fie perfect de fiecare data. Fara ingrediente nocive si cu o eficienta ridicata.

 

În concluzie 

AÈ™adar, după ce ai terminat tratamentul de faÈ›etare, este foarte important să mergi la controale È™i detartraje o dată sau de doua ori pe an. Să ai grija la alimentele care ar putea slăbi duritatea faÈ›etelor tale, iar probabil cel mai important aspect: Adoptă un stil de viață sănătos, atât pentru tine cât È™i pentru sistemul tău dentar. FoloseÈ™te produse care dau rezultate È™i te vei bucura È›oață viață de un zâmbet perfect.

Alege să colaborezi cu medicii parteneri Dental Guard pentru cele mai bune rezultate.

 

 
✕ Inchide