La ce trebuie să avem grijă după procesul de fațetare ? Ce produse trebuie să folosim ?

La ce trebuie să avem grijă după procesul de fațetare ? Ce produse trebuie să folosim? 

Am ajuns și la ultimul articol din seria care are ca scop informarea corectă a pacienților. În această serie am oferit informații importante despre toate etapele pe care un pacient le parcurge în procesul de fațetare a dinților, am vorbit despre care sunt clinicile și doctorii care îți garantează un rezultat optim, iar în acest ultim articol îți vom spune tot ce trebuie să faci după ce ai terminat tratamentul de fațetare.

 

Ce facem după un tratament de fațetare? 

În ordinea importanței, vom expune câteva dintre cele mai necesare lucruri pe care tu, în calitate de pacient trebuie să le ai în vedere. În primul rând, extrem de necesar este că la fiecare 6 luni sau în funcție de posibilități, 1 an, să mergi la medicul stomatolog pentru un control de rutină al lucrării. Este vorba doar de un control care nu necesită nicio intervenție, pentru a verifica dacă lucrarea este în perfectă stare, eventual se pot depista anumite nereguli de care nu ți-ai fi dat seama decât prea târziu. 

Tot ținând cont de câteva perioade bine definite, la fiecare 3-6 luni se recomandă ca pacientul să execute un detartraj, un periaj profesional însoțit și de o sesiune de air-flow. De ce sunt necesare acestea? Ei bine, faptul că ai beneficiat de un tratament cu fațete nu înseamnă că tartrul nu se mai depune, din contra, se poate depune chiar pe fațete, dar la fel de posibilă poate fi și apariția cariilor. De 2 ori pe an se recomanda vizita la medicul stomatolog pentru cele menționate mai sus. FOARTE IMPORTANT: Pe fațetele dentare nu se pot și nu se recomandă tratamente de ALBIRE, sub nicio formă! 

 

Ai grijă la alimentele consumate 

Suntem conștienți că ai nevoie de toate informațiile dacă îți dorești să îți întreții fațetele așa cum trebuie. Astfel, îți vom da câteva informații și despre ce alimente trebuie pe cât posibil evitate, dar mai mult decât atât, modul în care le consumăm. 

Care este diferență dintre un porțelan sau chiar o fațetă mai dura dar care este aplicată prin aceleași principii? Rezistența la alimente dure nu va fi niciodată identică cu cea a dinților naturali. Așadar, pentru a menține fațetele funcționale și întregi, recomandăm să fii foarte atent la alimentele pe care le consumi. 

Mușcăturile insistente în fructe tari precum merele sau perele trebuiesc evitate pe cât posibil. Fațetele nu îți vor cădea dacă vei mușca dintr-un măr, dar vor fi mai solicitate decât trebuie. Tot mușcăturile trebuie evitate și în cazul unei felii de toast prăjit, ciocolată tare, etc. Îți dorești să mănânci alimente tari? Folosește ustensile de bucătărie pentru a le tăia în bucăți, iar apoi folosește măselele pentru a mesteca. Semințele, nucile tari sunt și ele incluse în gama de alimente cu care trebuie să fim grijulii. La fel și pentru gheață, oase, alimente uscate. Atenție foarte mare la scrâșnitul din dinți! Alegerea potrivită ar fi să renunți la acest obicei. 

 

Planurile de protecție necesare

Să spunem că ai investit 3000 - 4000 de euro pentru un tratament cu fațete pentru o arcadă, iar nivelul de mulțumire și-a atins limita. Îți recomandăm să optezi pentru un plan de protecție care comparativ cu prețul plătit pe tratament, acesta reprezintă ~ 10% din totalul cheltuit. Inconveniențele pe care le implică o asigurare dentară vor dispărea. Nu va mai trebuie să treci printr-un proces îndelungat, nu vei mai rămâne cu banii blocați în asigurare. (inexistent in Romania) 

Știm că probabil te gândești că nu ți se va întâmpla nimic și vei avea foarte mare grija de fațetele tale. Nu a pus nimeni la îndoiala acest lucru. Dar accidente se întâmplă și este mai bine pentru tine să poți gasi soluția în cel mai scurt timp. 

 

Ce produse ar trebui să folosești? 

Evident, tot pentru îngrijirea întregului sistem dentar, îți recomandăm să începi să folosești un irigator bucal, acesta poate fi de la marca PRANOYA, dar nu este un aspect obligatoriu. Apa de gura va trebui să devină și ea o componentă a sistemului igienic dentar de zi cu zi. 

Este timpul să începi să folosești o periuță electrica. Probabil ai auzit zvonuri despre duritatea perilor periuței. Rămâne la latitudinea ta ce fel de periuță electrică folosești, aceasta nu va afecta fațetele dentare. 

Pasta de dinți speciala pentru fațete dentare încă nu a fost pusa în vânzare, deci la acest capitol, nu iți putem recomanda o pastă optimă. Cu toate acestea, în anul 2020, brandul PRANOYA va pune în vânzare prima pasta de dinți pentru fațete dentare de pe piață. Este un produs realizat 100% în Romania, de o calitate superioară dovedită științific și testată riguros de cele mai importante organisme din Uniunea Europeană.

UPDATE 2021: Pasta de dinti PRANOYA s-a lansat si va avea grija ca zambetul tau sa fie perfect de fiecare data. Fara ingrediente nocive si cu o eficienta ridicata.

 

În concluzie 

Așadar, după ce ai terminat tratamentul de fațetare, este foarte important să mergi la controale și detartraje o dată sau de doua ori pe an. Să ai grija la alimentele care ar putea slăbi duritatea fațetelor tale, iar probabil cel mai important aspect: Adoptă un stil de viață sănătos, atât pentru tine cât și pentru sistemul tău dentar. Folosește produse care dau rezultate și te vei bucura țoață viață de un zâmbet perfect.

Alege să colaborezi cu medicii parteneri Dental Guard pentru cele mai bune rezultate.

 

 
✕ Inchide