IMPORTANT! 16 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a opta pentru fatete dentare

Dacă v-ați gândit vreodată să vă puneți fațete dentare - o placă subțire de porțelan care este permanent legată de un dinte pentru a masca culoarea, forma sau restructurarea zâmbetului - citiți acest articol pentru a înțelege pe deplin experiența. Deoarece fațetele sunt A. pentru totdeauna (bine, într-un fel) și B. destul de costisitoare.

 

 1.Trebuie să mergeți la cineva cunoscut pentru a obține rezultate cu adevărat nemaipomenite.

 

Aceasta este o procedură estetică, dar este și o procedură dentară serioasă (!!), așa că veți dori să vedeți lucrările stomatologului pentru a vă asigura că sunt bune și că vă place stilul lor. De asemenea, asigurați-vă că vă plac lucrările de înainte și după; că puteți vedea munca lor făcută de minim 5 ani și încă vă place. Gândiți-vă la fațete că la niște implanturi de silicoane ... veți dori să vă asigurați că vă plac 100% înainte de a fi puse, pentru că scoaterea lor NU este o experiență distractivă.

 

2.Fațetele nu sunt o necesitate, dar sunt o opțiune.

 

Oricine poate beneficia de fațete dentare; nu-ți place aspectul dinților sau forma zâmbetului, în principal oamenii care își pun fațete, doresc să corecteze o problemă. De exemplu, clienții care aleg fațetele dentare sunt cei care vor o soluție rapidă la aparatul dentar(!!), care au dinții strâmbi, unora nu le place culoarea dinților lor naturali, alții îi au ciobiți sau pur și simplu își înlocuiesc o lucrare dentară mai veche.

 

3.O formă a zâmbetului, nu se potrivește tuturor.

 

Pacienții vin cu o idee despre ce nu le place în ceea ce privește dinții lor, iar apoi sarcina doctorilor este să ia acel ceva și să transforme total. Spre deosebire de coafuri, nu poți doar să faci o poză cu zâmbetul cuiva care are fațete și să spui : Vreau la fel !! Ce funcționează pentru fața cuiva, nu funcționează și pe fizionomia ta.

 

4. Imperfecțiuni = perfecțiune.

Nu credem în a face că dinții să pară perfecți; în schimb, trebuie să se păstreze caracterul zâmbetului tău, în timp ce îl maximizează. De asemenea, nu dorește că fațetele să schimbe complet forma ta dentară precedentă și să fie vizibil oricui se uită la tine. Senzația pe care oamenii trebuie să o aibă când te văd este de : „Uite ce dantură frumoasă are.”

 

5. Nu trebuie să vă fațetați toți dinții.

Puteți face un singur dinte sau întregul dvs. set de dinți - depinde într-adevăr doar de nevoile și bugetul dvs.

 

6. Dacă intenționați să faceți injecțîi în buze (sau orice tip de chirurgie plastică), spuneți-i dentistului despre asta înainte de tratament.

Orice altă intervenție făcută la față modifică cam tot ce ține cont medicul tău în proiectarea zâmbetului. Ex : Dacă vă injectați în buze, indiferent dacă aveți sau nu fațete, această procedură poate umbri dinții, făcându-i să pară mai gri. Curios, nu ?

 

7.Alegerea culorii va fi mereu un lucru complicat.

Pacienții vor în general dinții alb-mat însă ar trebui să se ia în considerare toate culorile disponibile în funcție de tenul fiecărei persoane; din cauza asta, unele zâmbete arată foarte fals.

 

8. După ce discutați despre ceea ce vreți și ceea ce aveți nevoie, se fac versiuni temporare a fațetelor.

Pentru a vă asigura că veți avea ceea ce tocmai ați discutat cu medicul stomatolog, se ia o matriță a dinților dvs. și se fac fațete temporare dintr-un compozit lichid. Gândiți-vă la el că la un model pentru dinți. Se poate crea un model de wax-up în mod special că să puteti vedea exact cum va arăta noul zâmbet, astfel încât să va puteti decide. Nu va fi la fel de strălucitoar că fațetele din ceramică și este un pic mai voluminos, dar nu vă faceți griji, este doar ... temporar.

 

9. „Prep” nu înseamnă că dintele tău este pe cale de a fi șlefuit până nu iți mai rămâne decât un ciot.

Nouăzeci și nouă la sută din cazuri, nu trebuie să se șlefuiască mai mult de 0.5 milimetri [gândește-te: mai subțire decât unghia ta]. Întreagul proces ce DSD (Digital Smile Design) face că pregătirea dinților să fie minim invazivă deoarece forma zâmbetului final se cunoaște înainte de a începe.

 

10. Înainte de începerea procesului de fațetare finală, veți fi amorțit cu o anestezie localizată.

Gândiți-vă la ea că la o intervenție chirurgicală plastică pentru dinți. În funcție de câte fațete doriți, puteți fi pe scaun ore întregi. De exemplu, pentru 10 dinți media este de aproximativ trei ore.

 

11. Cimentul de lipire special este folosit pentru a face fațeta să adere pe fiecare dinte.

Cimentul de lipire este o substanță care creează microscopic punți de la dintele tău natural la porțelan/ceramică, astfel încât să adere cu dintele și să devină unul și același. După ce cimentul este fixat și fațeta este plasată pe dintele dvs., cimentul este întărit cu o lumină UV minusculă pentru a asigura poziția finală. Acest proces durează aproximativ o oră pentru 10 dinți.

 

12. Sensibilitatea după cimentare este reală și vi se poate întâmpla.

Cincizeci la sută dintre pacienți au sensibilitate după cimentare, ceea ce este o reacție între dinți și cimentul de lipire. Durerea extremă cu care vine poate dura șase ore după ce anestezia se duce, urmată de o durere plictisitoare care vine în valuri. Luați în considerare Ibuprofen-ul în această perioadă de timp.

 

13. Gingiile tale vor fi dureroase.

Pe lângă posibilele sensibilități de cimentare, există un proces de vindecare generală prin care trec gingiile, deoarece acestea trebuie să se reformeze în jurul noilor dinți. Din nou, scoate Ibuprofenul pentru că vei avea nevoie de el.

 

14. Fațetele sunt o investiție de care trebuie să aveți grijă.

Fațetele sunt predispuse uneori la accidente banale deoarece stimulii nu mai sunt aceeași că la un dinte natural. De aceea se recomandă planuri de protecție și folosirea pastelor de dinți speciale pentru fațete, cu indice de abrazivitate scăzut. Recomandăm să folosiți PRANOYA, singura pastă de dinți care are grijă atât de lucrările de cosmetică dentară (fațete, coroane, implante, gingie), cât și de dinții naturali care necesită remineralizare. Mai mult de atât ei dețin o formulă inovatoare care asigură refacerea și îngrijirea gingiei mai rapid atât pre-fațetare, post-fațetare cât și post-operator.

 

15. La fel că augumentarea mamară, fațetele au o durată de viață de aproximativ 15 până la 20 de ani, apoi trebuie înlocuite.

Cu toate acestea, dacă nu aveți grijă de ele (periaj cu pastă speciala și ață dentară sau irigator regulat), vă trebui să le înlocuiți mai devreme. Indiferent, la un moment dat, vă trebui să optați pentru un set nou. Pentru a vă asigura că lucrarea este în regula se recomandă mersul la dentist o data la 6 luni pentru o verificare și o profilaxie.

 

16. Pentru a înlocui fațetele, se îndepărtează cu foarte mare grija și se reia procesul.

Nu vă faceți griji, tehnicile de îndepărtare a fațetelor au evoluat și se pot da jos cu ajutorul laserului așa se elimină complet riscul de a șlefui accidental dintele mai mult decât trebuie.

 

✕ Inchide